Het Energie besparen virus blijft ons bezig houden.

Na onze eerdere bijdragen Energie besparen is besmettelijk! en Energie besparen blijft besmettelijk, hebben wij wederom enkele maatregelen genomen om ons huis behaaglijk te maken. De vloer en laatste ramen moesten nog worden gedaan. Offertes opgevraagd bij meerdere bedrijven. Subsidie vereisten bekeken. Doet onze gemeente ook nog wat extra? Allemaal belangrijke zaken want het kost al gauw enige duizenden euro’s. We zijn gestart met het opvragen van de betreffende offertes want met schattingen kunnen de instanties helemaal niets.

Vloerisolatie

Voor de vloerisolatie, deels hout 57m2 en deels beton 14m2 komen de bedrijven langs voor inspectie van de kruipruimte. Deze kruipruimte bestaat bij ons uit een zogeheten stampbeton bak met compartimenten, goed geventileerd. De hoogte vloer naar onderzijde bak is 65 centimeter dus geschikt voor isolatie in de vorm van Ecose wol of Prestatie folie ook wel Pif genoemd. De Ecose wol wordt tussen de balken onder de houten vloer aangebracht, deze Ecose wol van 17 centimeter heeft een Rc waarde van 4.04. Onder het beton wordt Pif aangebracht, Rc 4.0, middels doppen die op draadeinden worden geschoven. De keuze voor de Ecose onder de houten vloer heeft te maken met een niet luchtdicht afsluiten van de vloer in verband met gevaar van rottende vloerdelen. Tevens moet een serieus werkend bedrijf de vochtigheid van het hout beoordelen en in de offerte vermelden in verband met de garantie van 10 jaar. Bij ons was dit tussen de 18% en 20% gemeten op meerdere punten.

Vloerisolatie

Nog meer isoleren

De laatste ramen, wel dubbelglas, maar gewoon met luchtgevulde spouw is gekozen voor ramen gevuld met deels Argon gas. De afstraling van koude was voor ons een belangrijke reden. Onze woonkamer is nogal voorzien van redelijk veel glas en ’s avonds kon het nog wel eens fris zijn in de nek zittend op de bank voor het raam. Gelukkig konden de ramen type Hr++ geplaatst worden in de bestaande kozijnen. De ramen hebben nu dan ook de isolatie waarde U 1.1W/m2K welke gunstig is. Gelijktijdig hebben wij op strategische punten Duco ventilatieroosters laten plaatsen omdat goed isoleren alleen maar kan in combinatie met ventileren. Ook onze ventilatie box hebben wij vervangen door een Duco box met Co2 sturing, deze box werkt zowel op keuze standen als op automatisch op Co2 verzadiging.

Advies

Als laatste wil ik u nog wijzen op DUURZAAMBOUWLOKET.nl, dit is een advies bureau welk geheel onafhankelijk met u de mogelijkheden bespreken welke eventueel toepasbaar zijn in uw pand, let wel zij geven advies en zijn geen verkopers van producten. Deze organisatie wordt bekostigd door verschillende gemeentes en staan u gratis bij met raad en daad.

Ook bied de gemeente Koggenland een duurzaamheid lening tegen een laag rente percentage op basis van offerte. Let wel op dat de meeste offertes die mee gestuurd moeten worden maar acht weken geldig zijn zodat u na de goedkeuring van uw lening niet voor hogere kosten komt bij de uitvoerende instantie.

Na uitvoering van de isolatie voorzieningen kunt u mogelijk subsidie aanvragen, kijk voor voorwaarden op de site van RVO.nl.

Dank en wij komen terug met cijfers in een later stadium.

Blijde bewoners van een huis in Berkhout.

Bijkeuken Pif

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *