Zonnepanelen Berkhout

Duurzame energie in Koggenland; Website online! (Persbericht)

Koggenland Energie Neutraal (KEN) is een burgerinitiatief voor en door Koggenlanders. We willen laten zien wat voor duurzame initiatieven er zijn in Koggenland, wie de mensen er achter zijn en wat hun verhaal is.

Ons doel is om Koggenlanders te inspireren met deze voorbeelden en mensen met elkaar in contact te brengen. Hiertoe is een website in het leven geroepen (http://koggenlandenergieneutraal.nl/) doormiddel van een blog worden diverse bestaande initiatieven uitgelicht. Misschien leidt dit in de toekomst tot een manifestatie of netwerkbijeenkomst. We denken dat er nog veel meer duurzame projecten binnen onze gemeente zijn en roepen iedereen op hun verhaal met ons en de bewoners van Koggenland te delen. Op de website kunt u desgewenst uw verhaal kwijt.

Mensen achter Koggenland Energie Neutraal
Frank Scholtens, Ton Scholte en Kees Wiersum

Ons doel is om Koggenlanders te inspireren met deze voorbeelden en mensen met elkaar in contact te brengen. We doen dit doormiddel van de blog en in de toekomst wellicht een manifestatie of netwerkbijeenkomst. We denken dat er nog veel meer duurzame projecten binnen onze gemeente zijn en roepen iedereen op hun verhaal met ons en de bewoners van Koggenland te delen.

In Koggenland wordt al decennia door allerlei bewoners, bedrijven en de gemeente aan duurzame energie-opwekking gedaan. Het meest zichtbare hiervan zijn de windmolens langs de Jaagweg, Oudendijk en Obdam. Ook zien we steeds meer daken vol met zonnepanelen en elektrische auto’s rijden.

Behalve deze zichtbare voorbeelden zijn er ook een hoop onzichtbare duurzame initiatieven. Zo is er in onze gemeente al jaren een duurzame wijk, wordt een zorgcentrum verwarmd met aardwarmte, winnen we warmte uit wegdek en is er al heel veel ervaring met warmtepompen.

Wie zijn de mensen achter deze initiatieven ? Wat zijn hun ervaringen? Wat kunnen anderen hiervan leren?
Wil je ook je duurzame ervaringen delen, of wil jij onze werkgroep aanvullen, geef je dan op via email ( info@koggenlandenergieneutraal.nl ) of het contact formulier op de site.

Ten overvloede willen we nog vermelden dat Koggenland Energie Neutraal niet verbonden is aan de politiek of het bedrijfsleven.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *