Duurzame huurwoningen Ursem

Duurzame huurwoningen Ursem

Maandag 1 juli kregen de nieuwe bewoners van Noorddijkerweg 52 t/m 52C in Ursem de sleutel van hun nieuwe woning. Zij kregen ook uitleg over de werking van de installaties van hun nieuwe zeer energiezuinige huurwoning. Deze woningen zijn door Ewoning Noord Holland B.V. ontwikkeld en in opdracht van gemeente Koggenland gebouwd door Bouwbedrijf Tuin B.V. Dit ten behoeve van het gemeentelijk woningbedrijf. De nieuwe huurwoningen zijn levensloopbestendig, zeer energiezuinig én een voorbeeld voor bouwkundigen in de regio. Lees het hele artikel hier: Wethouder Van de Pol verwelkomt bewoners van eerste energiezuinige en gasloze huurwoningen.

Aanvulling

De woningen zijn voorzien van een inductie kookplaat.

De verwachte opbrengst van de geïnstalleerde zonnepanelen is ca. 4200 kWh. Uit de PHPP berekening (norm voor passief bouwen) volgt dat dit voldoende is voor een jaar verwarmen, ventileren en douchen voor twee personen. Dit is naar verwachting ook genoeg om aan de BENG norm te voldoen.

De installatie bestaat uit een Brink Elan-E luchtverwarmer en Renovent warmte terug win (WTW) box, een Stiebel warmtepomp boiler en in de douche en zithoek als extra een infrarood stralingspaneel.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *