Wie zijn wij?

Kees Wiersum

Kees Wiersum

Sinds mijn vroege jeugd ben ik opgevoed met het idee dat respect voor de natuur vanzelfsprekend moet zijn. Een gezond milieu (en vooral de bedreiging hiervan) zou daarna als een rode draad door mijn leven lopen.

Sinds 1977 begon mijn cariere in de internationale scheepvaart (momenteel vaar ik als kapitein op een zwaarlading schip). In de jaren tachtig verrichtte ik hand,- en spandiensten als vrijwilliger bij Greenpeace, later werd ik eerste stuurman op de Greenpeaceschepen. Ik denk dat het daar was dat de mogelijkheden van duurzame energie serieus werden besproken.

Later, toen ik in Koggenland kwam wonen, was er een bijeenkomst in het dorpshuis. Burgermeester Posthumus stelde toen de vraag hoe wij, de bewoners van Berkhout, het dorp zouden willen zien na tien jaar. Ik stelde voor om het dorp in tien jaar tijd energie neutraal te maken: Berkhout Energie Neutraal, later Koggenland Energie Neutraal genoemd, was geboren.

Ton Scholte

Gepensioneerd oud bankier. Ruim 46 jaar ervaring in de financiering van het bedrijfsleven onder meer als specialist in de complexe vraagstukken. Betrokken bij het milieu en de toekomst van de generatie die na ons komt.

Aan energie kleven economische belangen en dat heeft tot nu toe alleen maar tot oorlogen geleid. Dat wij moeten stoppen met gaswinning in Groningen is iedereen het over eens.  Wij moeten ons onafhankelijk kunnen stellen van het Russische gas en de olie uit het Midden Oosten. Daarom moeten wij ons richten op alternatieve milieuvriendelijke energievoorzieningen. Het Nederlandse bedrijfsleven loopt wat de technologische ontwikkeling voorop. Voor de oplossing van het milieu- en klimaat probleem zie ik volop mogelijkheden.

Martin van Wilpe

Gepensioneerd gastechnisch medewerker en energie besparingsvoorlichter.
Als installateur in Amsterdam heb ik mij bezig gehouden met gas, water, sanitair,riolering en dakonderhoud. In 1975 ben ik als gastechnisch medewerker bij het toenmalig “GGKNH” of te wel “Gemeenschappelijk Gasbedrijf Kop-noord Holland” in dienst getreden. Bij de afdeling voorlichting heb ik veel klanten van advies kunnen dienen over energiebesparen.

Ik ben bij NUON met de vut gegaan, en heb ik in 2002 zelf een bedrijf gestart met als doel “energie besparen”. Het maken van op maat gemaakte energiebesparings rapporten was één van mijn taken en, daar bij ook het leveren van energie labels

Sinds 2017 ben ik mijn werkzaamheden gestopt, maar vond het jammer dat ik mijn kennis niet meer zou kunnen uitdragen. Maar bij Koggenland Energie Neutraal kan ik met InfraRood -fotografie mijn ei weer kwijt.

Frank Scholtens

Geboren Zaandammer, via Zuidlaren, Groningen, Venlo, Hoorn in 1995 in Spierdijk terecht gekomen en nooit meer weggegaan. Houdt van reizen, lekker borrelen, tafelen, rock, festivals, natuur, wandelen, uitzicht, organiseerde ooit het On(w)ijs Festival.  Vader van drie. Heeft veel ideeën, brengt mensen bij elkaar, is positief, is pragmaticus, technicus en opgeleid als Informaticus. Grote interesse in duurzaamheid, ecologie en het groene energiebeleid sinds eind jaren 70. Druk bezig een voormalig hotel in Duitsland om te bouwen tot ecologische droomplek, een plek waar geëxperimenteerd wordt met allerlei vormen van energiewinning, zo winnen we bijvoorbeeld warmte uit compost, een zogenaamde biomeiler. Koggenland is veel duurzamer dan de meeste mensen weten.