Warmtescanners gezocht!

De zomer is voorbij, het wordt snel weer kouder, de energieprijzen domineren het nieuws. Veel mensen zien de winter en de hoge energierekeningen met grote zorg tegemoet. Is mijn huis wel goed geïsoleerd? Waar moeten we beginnen met isoleren? Hoe krijgen we de energierekening omlaag? Stichting KEN (Koggenland Energie Neutraal) helpt.

Afgelopen jaren hebben enthousiaste vrijwilligers van onze stichting honderden huizen in de gemeente Koggenland gescand, gebruikmakend van een infraroodcamera. Hierdoor wordt direct zichtbaar wáár warmte weglekt. Ook dit jaar maakt KEN zich weer op om in de gehele gemeente Koggenland warmtescans te gaan uitvoeren. De verwachting is dat er veel aanmeldingen zullen zijn. Daarvoor hebben wij vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk om huisbezoeken te doen en samen met de bewoner in kaart te brengen waar zijn/haar huis verbetering behoeft, geef je dan snel op via onze contact pagina.

Natuurlijk sturen we je niet onvoorbereid op pad. Gemeente Koggenland, in samenwerking met Duurzaam Bouwloket, hebben een gedegen cursus ontwikkeld, welke kosteloos aangeboden wordt aan onze vrijwilligers. Je leert hoe om te gaan met een infraroodcamera en hoe de foto’s te interpreteren. Ook zal aandacht worden besteed aan gesprekstechniek en gedragsverandering. Na deze cursus (5 dagdelen op 3, 10, 17, 24 november en 15 december, van 09:00 tot 12:00) kun je jezelf ‘energiecoach’ noemen! De cursus zal worden gehouden op het gemeentehuis in De Goorn.

Heb je geen tijd voor een cursus? Ook dan kan je jezelf opgeven. De scanners gaan in teams van twee de wijken in; er zal altijd een ervaren scanner (die wel de cursus heeft gevolgd) meegaan.We hopen je snel te kunnen verwelkomen.

Let op: later dit seizoen volgt een bericht hoe je je kan opgeven om je huis te laten scannen. Dit bericht is uitsluitend een oproep voor nieuwe warmtescanner vrijwilligers.

wamte scanner

About the author

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *