Luch Golfbaan

Afsluiting scanseizoen: lunch voor infrarood scanners.

Op 2 april werd er een klein feestje gevierd in de Brasserie te Spierdijk, op het terrein van Golfbaan Spierdijk. Na gedane arbeid was het tijd onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te danken voor alle inspanningen van afgelopen winter. 

Het was wel een winter vol tegenslagen. Om energielekkages bij mensen thuis te kunnen opsporen is een buitenluchttemperatuur vereist, die minimaal 15 graden scheelt met de binnentemperatuur. In de praktijk betekent dit dat infraroodscans eigenlijk alleen in de winter gedaan kunnen worden. Helaas gooide eind vorig jaar de coronapandemie opnieuw roet in het eten. Door de plotselinge lockdown, net voor kerst, moesten wij de scans opschorten. Gelukkig was dit oponthoud van korte duur en konden alsnog de vrijwilligers eropuit. 

Niet al te lang na hervatting van de scans viel het voorjaar (te vroeg) in waardoor de temperaturen buiten bijna zomerse waarden bereikten. Helaas voor de metingen, voor anderen was het vast niet heel erg, maar het scannen moest worden gestaakt. Toch zagen onze scanners kans ca. 100 adressen te bezoeken. Een, gezien de omstandigheden, prima resultaat!

Op de dag van ons feestje (en daarvoor) maakte het onvoorspelbare weer het bijna nog mogelijk de infraroodscans te hervatten; plotseling was het weer even winter. Maar toen was de Brasserie al geboekt, de infraroodcamera’s opgeborgen en de vrijwilligers uitgenodigd een prima verzorgde lunch te gebruiken. Op naar het volgende seizoen!

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *