Ons doel

Koggenland Energie Neutraal is een burgerinitiatief voor en door Koggenlanders. Door middel van deze website willen we laten zien welke duurzame initiatieven er zijn in Koggenland. Wie zijn de mensen daarachter en wat is hun verhaal?

In Koggenland wordt al decennia door allerlei bewoners, bedrijven en gemeente aan duurzame energie opwekking gedaan. Het meest zichtbare hiervan zijn de windmolens langs de JaagwegOudendijk en Obdam. Steeds meer daken staan vol met zonnepanelen. Er rijden steeds meer elektrische auto’s. 

Behalve deze zichtbare voorbeelden zijn er ook veel onzichtbare duurzame initiatieven. Zo is er in onze gemeente al jaren een duurzame buurt, worden zorgcentra verwarmd met aardwarmte, winnen we warmte uit het wegdek en is er al heel veel ervaring met warmtepompen.

Wie zijn de mensen achter deze initiatieven ?

Wat zijn hun ervaringen? Wat kunnen anderen weer leren hiervan ? 

Ons doel is om Koggenlanders te inspireren met deze voorbeelden en mensen met elkaar in contact te brengen. We doen dit doormiddel van deze blog en in de toekomst wellicht een manifestatie of netwerkbijeenkomst. We denken dat er nog veel meer duurzame projecten binnen onze gemeente zijn en roepen iedereen op hun verhaal met ons en de rest van de gemeente te delen. 

Opgeven kan via info@koggenlandenergieneutraal.nl of ons contact formulier. We zullen u dan interviewen en uw verhaal op onze site plaatsen.

Ten overvloede willen we nog vermelden dat Koggenland Energie Neutraal niet verbonden is aan de politiek of het bedrijfsleven.